pspgalery

A PSP nem konzol...életérzés!

Friss topikok

Linkblog

Felhívás!

;)

Reklám

HTML

Ridge Racer 2

2007.12.19. 00:15 | zsoltoss | 2 komment

A Ridge Racer 1 a legelső Psp-s játékok között volt. Én sajnos nem találkoztam vele, mert nekem Wipeout Pyre-om volt. De elterjedt, hogy a játék egy legenda, kötelező minden tulajnak. Mivel az első részt még mindig nem próbáltam ki, úgy döntöttem, hogy a második részt veszem a kezembe. A nagy mondás amivel sokan jellemezték ezt a második részt az első után:
"...nem vész el, csak átalakul".
Elindítva a játékot, egy gyönyörű Intro fogad, és egy tökéletes menü. Nyolc választható opció van:
-World Tour
-Arcade
-Duel
-Survival
-Time Attack
-Wireless Battle
-Save/Load
-Options
A World Tour-ban nyerhetünk pályákat, autókat. Tudomásom szerint 47 pálya van amin száguldozhatunk, és 67 autó. És nem a szokásos sablon jelenik meg, miszerint sok csúnya pálya, hanem sok gyönyörű pálya. Az út szép, az út melletti táj is gyönyörű. Van visszapillantónk is, igaz ezt csak előlnézetben használhatjuk. Két fajta nézet van elől illetve a kívül nézet.
Sajnáltam, hogy nincs kormánynézet, dehát ennyi kocsinál ez elég igényes feladat lett volna....
Az autók grafikája kicsit gyengébb, a pályákhoz képest, de szerintem elfogadható. A kocsik motorhangját kiemelték egy kicsit, ez szerintem előny azoknak akik manuális váltóval szoktak menni (mint én;)). De azért az autók csillognak, visszatükrözik az utcalámpát.



Itt fennt egy screenshot látható, amin látszik, hogy az autónk elég pixeles, de ez játék közben nem látszik nagyon. Vezetni elég érdekes, ilyennel még nem találkoztam. Ha egyszerűen kanyarodunk a ⇒ nyíllal, akkor nagyon lassan kisívben kezd el kanyarodni az adott irányba. Viszont ha nem nyomjuk a "padlógázt", csak gurulunk akkor pedig Drift-elve kanyarodik. Bármennyire gyorsan is megyünk, egy kanyart bármikor be tudunk venni drift-elve.


A játék alatt lévő zenék hatalmasak. Rengeteg zene van, és egy hosszú egyenes szakaszban, az autónk repeszt 240-nel, megy a pörgős zene, és még arra is van időnk, hogy oldalranézzünk megcsodálni a napsütötte tájat. Van Nitro-nk is három palacknyi, amit egyessével használhatunk fel. Drift-eléssel kaphatunk nitrot.


A játékban két nagy hiba van. Alapból nem törnek az autók. Ez rendben. De az nagyon irritáló amikor nekimegyünk valaminek. Ha pl. a falnak nekicsapódunk akkor semmi olyan, hogy kidob valahol van kiír valamit, hanem egyszerűen lepattanunk a falról. Csökken a sebesség, ennyi.     És ha 45°-al a falnak csapódunk akkor csak pattogunk, pattogunk amíg meg nem áll az autó. Igen megáll 45°-al az útírányhoz képest. Mit kéne ilyenkor csinálni? Szerintem az lenne a leggyorsabb ha tolatnék, és es elindulnék. Hopsz! Nem lehet tolatni! Szóval meg kell fordulnunk, 2cm-re a faltól, ami igen nagy időveszteséggel, és pattogással jár.     Összességében, ez egy jó játék, és ilyen irányítással az autós játékok egy külön világába vezet minket.

Grafika:10/9
Hangok:10/10
Játékelmény:10/7

Címkék: ridge racer 2

A bejegyzés trackback címe:

https://pspgalery.blog.hu/api/trackback/id/tr63268847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

djfiredaddy 2007.12.23. 10:56:16

Hello Skacok.Gratula az oldalhoz ! Szivesen csatlakoznek,es irnek teszteket.Jelenleg 6 eredeti jatekom van :
- GTA VCS
-Ghost Recon Adwanced Warfighter 2
-Fight Night Round 3
-Tekken 5 Dark resurrection
-Collin Mcrae Rallye 2005 Plus
-Need For Speed MW 5.1.0 Platinum

,ha gondoljatok akkor irjon vmeikotok az email cimemre :
djfiredaddy@gmail.com

niki 2008.01.10. 11:58:32

A ridge racer egyben is ez volt a nagy hiba úgylátszik a kettőbe is belerakták!
süti beállítások módosítása