pspgalery

A PSP nem konzol...életérzés!

Friss topikok

Linkblog

Felhívás!

;)

Reklám

HTML

Driver 76

2007.10.26. 19:41 | Ace | 3 komment

Köszöntök minden kedves olvasót a pspgalery oldalán. A nevem Ace és innentől kezdve én is a szerkesztője leszek az oldalnak.

Vágjunk is bele. Első tesztemet a pcről már jól ismert Driver sorozat pspre írt változatáról, a Driver 76-ről írom. Ez egy erősen GTA jellegű game. A játék New York utcáin játszódik, így elég nagy mozgásterünk van. Található benne multiplayer opció is, amiről nem nagyon tudok mit írni, mert még nem volt alkalmam kipróbálni. Van lehetőség a játék megosztására wlanon keresztül, de ez a feature valami miatt nem működött az én esetemben.
Sajnos a játék maga nem túl hosszú, mindössze 27 küldetést kell teljesítenünk. Van benne viszont egy rahedli minijáték, amik kárpótolnak a rövid story módért. Ami erős pozitívum, hogy minden nagyon szépen ki van dolgozva. 40 féle autó közül lehet válogatni, amiket már az utcákon megtalál az ember, de a küldetések előrehaladtával megnyerjük őket, és ekkor már tuningolhatjuk, szépíthetjük kedvenc járműveinket. Tehetünk rájuk felfestéseket, golyó álló ablakokat és gumikat (ezek hasznosak lehetnek az üldözéseknél, mert elég nehéz lukas kerekekkel végig csinálni egy küldetést), nitrot és még sorolhatnám. A küldetések során pénzt kapunk amiből megvehetjük a járműveinkre az említett kiegészítőket, valamint fegyvereket, töltényeket vásárolhatunk.
Negatívumként azt lehet felhozni, hogy egy két kivétellel túl könnyűek a küldetések. Pár nap alatt végig lehet vinni az egész játékot. A rendőrök nagyon könnyen lerázhatóak. Nagy részben autós küldetések vannak, és emiatt a gyaloglás lehetősége csak amolyan extra, de legalább nem érezzük azt hogy csak egy gépet irányítunk.
Az irányítása elég jól sikerült, az autót (a GTA-hoz hasonlóan) az analóggal kormányozzuk, és az X a gáz.A négyzettel lehet hátrafelé menni és a O a fék. A nitrót az X kétszeri gyors lenyomásával indítjuk el. Kiszálni a háromszöggel lehet. Ha kiszállunk az autóból, akkor a karakterünket az analóggal tudjuk irányítani. Ez azért is jó, mert így sétálhatunk vagy futhatunk a kar előrenyomásának mértékétől függően. Lövöldözni szinte túl könnyű az autómata célzásnak köszönhetően. Ebben a játékban is megfigyelhető az a nyilvánvaló életszerűtlenség, hogy ha belelövünk valakibe egy egész tárat, még akkor is vígan szaladgál, és ez ránk még háromszorosan is igaz. Még arra is van időnk, miközben négy testőr szórja ránk a golyókat, hogy szépen átgondolva válogassunk a halálosabbnál is halálosabb fegyverek közül. Utána lazán az L gombal becélozzuk őket és az R-el kivégzünk mindenkit.
Ami miatt nagyon tetszett a játék, az a retro feeling. Fantasztikus zenéket raktak a játékba, (pl.: War - Low Rider) ami a karakterek öltözködésével valamint kidolgozott mozgásával együtt nagyon élvezetessé teszi a játékot.

Mindent összevetve ez egy kihagyhatatlanul jó játék, de ezt a boltokban is tudják és meg is kérik az árát.

Na emberek, a rendszer ellen nem lázadunk, szóval jöjjön a pontozósdi:

grafika:9/10

Hangok:10/10

játékélmény:8/10 (a rövid story mód miatt)

Címkék: driver 76

A bejegyzés trackback címe:

https://pspgalery.blog.hu/api/trackback/id/tr3209109

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lacc 2007.10.30. 17:58:03

Hát ez valóbat jó játék, de nekem a grafikája annyira nem jött be, és a küldetések is nehezek De jó egy játék

Ace 2007.10.30. 21:11:32

Hát végül is nincs neki fotorealisztikus grafikája, de szerintem egy ilyen játékhoz nem is kell jobb. Ami pedig a nehézséget illeti, én azokkal a küldetésekkel szenvedtem sokat, amiben a teherautó platójáról kellett lőni. A többi szerintem nem volt nehéz, dehát ez szubjektív.

zolee144 2007.11.01. 11:54:00

Megintcsak a PS1-el jövök..Driver 1: klasszikus, témájában az első ilyen játék, anno kedvenceim közé tartozott. Driver2: szintén nagyon jó. A játék ugyan az maradt, csak egy csomó újítás (végre először kiszállhattunk a járműből). Dea aztán...Dirver 3....szörnyű folytatás..bár szép grafika, jöttek fegyverek, a story se rossz, de ezen kívű minden....na én itt mondtam le a Driver sorozatról...nem hinném hogy ez jobban sikerült volna.
süti beállítások módosítása