pspgalery

A PSP nem konzol...életérzés!

Friss topikok

Linkblog

Felhívás!

;)

Reklám

HTML

Ace Combat X - Skies of Deception

2007.11.11. 14:30 | VyvernJoe | Szólj hozzá!

Üdv, újra itt vagyok,előre is bocs ,ha zöldségeket írok, majd beletanulok. Most az Ace Combatról fogok írni egy rövid összefoglalót.
A múlt héten előkerestem a porosodó virtuális UMD-met, a gépre tettem és újra játszani kezdtem, hogy frissek legyenek az élmények. Újra végigvittem, szóval nem egy unalmas fajta, de lássuk:

Ace Combat X - Skies of Deception
(Namco - Bandai trédmárk)

A játék valahogy 2006 végén jelent meg a psp piacon, sokak várták nagyon, többekközt én is, és amint alkalmam adta, be is szereztem. A játék stílusa annak aki még nem ismerné:Repülő szimulátor. Első benyomásom az volt, hogy mi a franc ez a sok dolog amit be kell írni, szóval a végén a hívónevem : ‘Ahoy!’ jelent meg mindenhol…

Aztán ahogy a menübe érkezünk, a következő játékmódok közül lehet választani:
Campaign, Multiplayer, Free mission.

Van itt még options, ami azért is tetszik nagyon , mert a  gombkiosztást szinte tetszőlegesre lehet szabni, ami egy hibás Select gombbal rendelkező pspnél (az enyém) nagyon előnyös.
Vannak ilyen Data opciók, replayt lehet nézni, törölni, és állítgatni a profilt stb.

Na akkor lessük meg a Campaign-t, végülis mégiscsak ezzel dolgoztak a legtöbbet. Mint minden misszió előtt, kapunk egy kis eligazítást, nehogy rossz repcsiket lőjünk le (persze ilyet nem lehet, pont az eligazítás miatt) meg nehogy a McDonalds tetejére dobjuk az atomot. A küldetések főleg két csoportba bonthatók: Air-to-Air (levegőből levegőbe) vagy Air-to-Ground (levegőből földre). Ez lényegében az alaphangulatot adja, azon belül meg van amikor ki kell tartani egy bizonyos időtartamig, van hogy le kell zúzni az összes ellenséges repülőt, és olyan is van hogy egy bázist kell kifüstölni.
A rövid elagazítás után a hangárba érkezünk, ahol repülőt választhatunk, majd arra valami spéci fegyvert. Itt is vannak jó dolgok, a nagy hatékonyságú  távolsági rakétától a nagy sugarú földi bombáig.












Az első küldetés kicsit egyszerű, de pont ez a lényege, hogy belerázódjon az ember. A játék közepe felé vannak nem egyszerű, és nagyon irritáló küldetések. Az utolsó pályával medium módon, bevallom jó pár órát sz*roltam míg végre meglett. De ez szerintem pont így jó, ha mind olyan lenne mint az első, akkor nem sok kihívás lenne benne. Mindenki figyelmébe ajánlom a hard módot, mert sajna még mediumon is igen butácskák az ellenséges gépezetek. Ez bizony nagy hiba, szerintem, igazán figyelhettek volna rá, de legalább kiélheti az ember a rejtett aljasságát, mikor fél órán át tüzeli géppuskával az ellenség farát :D

 


A küldetés módban van még egy jó dolog, ez az hogy nincs igazán meghatározva hogy pl. a 4. pályán ezt és ezt kell csinálnod, mert bizonyos pontokon elválik a történeti szál, és választhatunk hogy mit csinálunk előbb, közben a többi helyen folyik a cselekmény tovább. A történeti szálról: be kell vallanom, nem sokszor tartok ki a cselekmény követése mellett, inkább csak az akció fűt. De hallottam másoktól, hogy jól megszőtt mese van a kerozingőzös csaták mögött.












Mondhatnánk hogy a Ps2-es Ace Combat kistestvére, és elég közel járnánk a valósághoz. Persze hogy nem tudnak mindent olyanra megcsinálni, de PSPs viszonylatban igen szép a grafika. Ha külső nézetre váltunk láthatjuk, hogy a gép nincs annyira kidolgozva, amikor kilősz valakit akkor csak elpukkan, és eltűnik. De ezek az apróságok nem sokat változtatnak a játékélményen, ami bizony jó! Jó annak ellenére, hogy kicsit kevésnek tartom a játszható pályák számát, de mégsem unalmas újra és újra lenyomni azokat a küldiket.
A játék egyik legjobb dolgának tartom a meccs végi összefoglalót, amikor kis nyilakkal elmutogatja hogy mit hogyan csináltál. (pl az utolsó pálya egy nagy gubanc volt, annyit kevertünk rajta)










Még tavaly volt szerencsém kipróbálni a multiplayer módot, bár csak pár menetet játszottam egy teljesen amatőrrel, de a lényeg hogy kipróbáltam :D
Maximum 4-en lehet játszani, és van sok játékmód hál’  istennek. Lehet egymás oldalán gépek ellen. De lehet egymás ellen is, ami már kicsit élvezetesebb. Lehet simán kilövöldözni egymást, és vannak klasszikusok: King of the hill, Base defend, Capture the flag és Escort, stb. El lehet vele ütni az időt.

Pontok:
Grafika:            7/10
Játékélmény: 8/10
Élettartam:     8/10

Szerintem nem fontos a zenebonát pontozni, nem a legfontosabb dolog a játék szempontjából, de ha kéne akkor kb 7 . Összefogalva: Jó játék, mindenkinek ajánlom. Az egyik kedvencem pspn.

Címkék: ace combat x skies of deception

A bejegyzés trackback címe:

https://pspgalery.blog.hu/api/trackback/id/tr18225284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása