pspgalery

A PSP nem konzol...életérzés!

Friss topikok

Linkblog

Felhívás!

;)

Reklám

HTML

Puzzle Quest: Challange of the Warlords

2008.02.17. 16:35 | zsoltoss | Szólj hozzá!

"Ezt a tesztet Speeder küldte nekünk, köszönjük neki. Erről a játékról még nem is hallottam, most megismerhetitek ti is:"
              
Üdvözlök mindenkit!

Ez a teszt a Puzzle Quest: Challange of the Warlords című játékról fog szólni.

Ez a játék leginkább az MSN-ben is játszható kővarázslóhoz(Bejeweled) hasonlít, bár annál sokkal összetettebb! Hogy miért? RPG elemek kaptak benne helyet (questelés, a karaktered fejlesztése, varázslatok, fegyverek, ruházatok,  iegészítők),  van benne történet (ez azért jó a kővarázslóhoz képest :D), az elején csicskáznunk kell a királynőnek, és még rengeteg más lehetőség,  nem lövök le mindent, nézzétek meg magatok.         Feladataink során meg kell védeni várakat, üzeneteket kell továbbítani más várak királyainak, persze útközben találkozunk arra lófráló óriáspatkányokkal, élőhalottakkal és egyéb aranyos jószágokkal. Mindegyiküknek más képességeik vannak. Természetesen ennél sokkal több fajta ellenfél van: Minotaurusz, Ogre, Zombi, Ork, Óriásdenevér…
     A játékmenet könnyen megtanulható, van 7féle kő, piros(tűz), kék(víz), sárga(levegő), zöld(föld), lila(XP), pénzérmék(arany) és halálfejek(ez okoz sebzést az ellenfélnek).
    Különböző kövek különböző célt szolgálnak, a játék elején 4 kaszt közül választhatsz: Druid, Warrior, Wizard, Knight. Mindegyikük más elemeket használnak leggyakrabban, más az erősségük (pl. Wizard a piros köveket szereti). Legalább 3at kell egymás mellé helyezni egyfajta kőből (ha ennél több, kapunk bónuszokat, pl. 4nél újra mi jövünk, 5nél újra mi jövünk és kapunk egy olyan követ ami minden alapszínt helyettesít + szorzó…). Ha a 4 alapkőből rakunk ki, azt elteszi a csatában a batyujába, ebből fog varázsolni, ha a lilából vagy az aranyból, a csata végén (akár nyerünk akár vesztünk) kapunk pénzt és tapasztalati pontot, a halálfej sebzi az ellenfelet, ezekből vannak különlegesek, azok amik piros aurát kaptak és egy ötöst a sarokba, ezek többet sebeznek.

Térjünk a varázslatokra: temérdek varázslat van, a legtöbbet kövek kombinációjából használhatunk (pl. 9piros, 4sárga), de van pár amihez egyfajta kőből kell sok (15piros). A varázslatokat szintenként kapjuk, de sajnos egyszerre csak 6ot tarthatunk a fejünkben, ezt a városban tudjuk elrendezgetni, hogy éppen melyeket akarjuk megjegyezni.

Szintlépéskor még tapasztalati pontokat is kapunk, amelyeket eloszthatunk, hogy több életünk legyen, többet érjen a lila kő, ilyesmikre.

A fővárosban építhetünk különféle épületeket, hogyha 3+ megölünk egy ellenfelet, megtanulhatjuk az ő varázslatait, bár erre még nem jöttem rá, hogyan lehet. Lehet mountot is venni, lehet pénzért is venni a tapasztalati pontokat, szóval rengeteg lehetőség.

A questeket a várakban vehetjük fel, ugyanitt pletykákat, szóbeszédeket is meghallgathatunk, van amiket ingyen, van amiket aprópénzért megsúgnak. Vannak mellékküldetések, ezek fehérek, vannak a történetet vezető szálak, ezek pirosak. Ha felvesszük a questet, elkezd zölden füstölögni az a hely ahova mennünk kell.

Csapatunkba fogadhatunk embereket, maximum 8at, erre se jöttem még rá mire jó, de azért ott vannak az inventorymban, megnyugtató érzés, mindegy.

Játékmódok:

1.                 New Quest – Új küldetés

2.                 Continue Quest – Folytassuk a küldetést

3.                 Single Player – Ha meguntuk a történetet, itt is lehet játszani, szintén kapunk XP-t és pénzt

4.                 Multiplayer – 2játékos játék. Sajnos interneten nem lehet játszani

5.                 Settings – Nincs mit magyaráznom

6.                 High Scores – Itt se sok

7.                 Quit – No comment:D

A hang, hát, szódával elmegy, sokat nem tesz hozzá a játékhoz, csak úgy van.

A grafika a világtérképen kb semmi, de nem is kell egy nagy durranás, viszont a kőtologatás közbeni fényeffektek elég jól néznek ki, és a szörnyek képei sem rosszak!

Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a játékot! Nagyon sokáig le tud kötni a játék! 100 órányi játék, nagy játékélmény! Néhány hibát meg lehet említeni, de ezek nem sokat vonnak le a játék értékéből. 2-t találtam (azért ez elég kevés sok játékhoz képest!): 1. Néha irritálóan szerencsés ellenfelek 2. Néha belassul a játék 1-2 másodpercre. ENNYI! Ezt a játékot mindenkinek ki kell próbálnia! Szerintem.

Játékélmény: 10/10

Grafika: 10/8

Hang: 10/7

Értékelés: 8.5

Gamespoton kritikusok: 8.5

Gamespoton vendégek: 8.5

Ui: Elvileg nemsokára lesz második része is J

Címkék: puzzle quest

A bejegyzés trackback címe:

https://pspgalery.blog.hu/api/trackback/id/tr70342899

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása