pspgalery

A PSP nem konzol...életérzés!

Friss topikok

Linkblog

Felhívás!

;)

Reklám

HTML

Sega Rally

2007.11.10. 20:26 | Quiet | 2 komment

    Milyen szép időket idéz ez a játék... Azok a 90-es évek amikor egy liter benzinért csupán 149 stabil magyar forintot kellett fizetni... Ezeket az időket idézi a Sega legújabb rally-s szimulátora. A játék 2007 szeptember 28-án jelent meg és 12.999 magyar pénzért hazavihető.

Amikor azt mondtam, hogy régi időket idéz, nem a játék grafikáját vagy minőségét akartam lehúzni. Erre a kettőre éppen egy rossz szavunk sem lehet. 1995-96 után lehetett magyarországi játéktermekben is, egyre több helyen találkozni Sega Rally szimulátorokkal. Én mivel viszonylag messze lakok a betonúttól (fővárostól), sajnos nem gyakran, de volt alkalmam kipróbálni ezeket a távolkeleti csodákat. Szerintem kétségtelen, hogy a hangulat amit azok a gépek csináltak még ma sem múlható felül könnyen. A mostani alanyunk sem panaszkodhat, sok jó dolgot sikerült örökölnie kitűnő elődjeitől.
  Első indítás: Egy eléggé leegyszerűsített menü fogadott, ahol választani tudunk Quick Race, Championship, Time Trial és nagy örömünkre Multiplayer módok közül. Először a Championship menüpontnak mentem neki nagy lendülettel, ami egy átgondoltan megalkotott menürendszer képét sugallta. Három fő csoport volt először nehézség szerint. Ezeken belül még 4 nehézségi csoport volt felsorolva, majd voltak az egyes rally idények 2 vagy 3 darab, és ezekben az idényekben 3 pályát játszhatunk. A Multiplayer része egy kifogástalanul megcsinált rendszer. Egymás között helyben és Interneten is játszhatunk, ráadásul a Game Sharing is kihasználható.
   Grafika: A képek önmagukért beszélnek. A kocsik nagyon szépen kidolgozottak, a tükröződést sem hagyták le róluk. Igaz, nem törnek, dehát ugye ez nem újdonság: mégsem egy Pro Street-ről van szó...
A pályák kidolgozottsága látványos, vízesésekkel, olajkutakkal és egyéb mozgó formákkal vannak feldobva, ráadásul gyönyörű élénk színekben virítanak.

Az igényesen megcsinált grafika ellenére azért itt is csúsztak be hibák. Néhány pályán vízátfolyások vannak az úton, és hát... azok a tócsák hagynak némi kívánni valót maguk után. Amikor átmegyünk rajtuk, a kocsink nem tükröződik vissza és úgy néz ki, mintha a semmin autóznánk. A következő kép pedig azután készült, miután kicsúsztam egy kicsit és pont az abroncsokból épített falnak ütköztem. Több mint egy körön keresztül így autóztam. Jópofa =)

    Játékélmény: Összefoglalva, egy rallyhoz képest könnyű vele játszani. Ha összehasonlítjuk a Colin Mcrae 2005-el  a Sega Rally inkább hasonlít egy gyorsasági versenyhez mint mint egy nehéz kanyarokkal felturbózott, sok fékjátékot igénylő rally-szimulátor. Könnyen játszhatóságát példázza az is, hogy a pályákon simán végigmehetünk úgy, ha az autót nem kormányozzuk. Elég a Startnál rátenyerelnünk a gázra, és faltól-falig, de rövidesen beérünk a célba. Igaz így biztosan nem leszünk elsők, de jót szórakozhatunk vele. Mindezzel a pálya felépítésére akarok rámutatni. Az út szélein akad több mozdítható objektum, pl. faágak, kövek, bokrok, amiket ha eltalálunk repkednek mindenfelé, de az autót nem akadályozzák. Akárminek nekimehetünk, az autónk sosem fog felakadni bármiben is a pálya szélén.
    A 3 fő nehézségi szint közül miután az elsőt megcsináltuk a játék kezd unalmas lenni. Igaz, önmagához képest kellően nehezedik, de a baj az hogy kevés pálya van.
Ezek a következők: Tropical 1,2,3; Safari 1,2,3; Alpine 1,2,3;
                           Artic 1,2,3; Canyon 1,2,3
Tehát ez 5 környezet és ezeken belül 3 pálya. Így elégnek tünhet, de az egy környezeten belüli pályák nagyon hajaznak egymásra. Kis számolgatás után kiderül, ha végigvisszük a Championship módot, akkor kb. 108 menetet játszunk le. 108 menet vs. 15 pálya. Ezért sajnos már a játék egyharmadánál rá lehet unni az egyjátékos módra. A többjátékos mód viszont annál inkább szórakoztató! Ha egy haveroddal játszol sokkal izgalmasabb tud lenni a futam, mert komoly dodgemezésbe lehet kezdeni menet közben.
  Hangok: Ebben a témában nem üt nagyot. A kocsik hangja a darázs-zümmögésre emlékeztet és a futamok alatt szóló zenékre a legjobb szó a teljes mértékben jellegtelen. Ha a vezetésre figyelsz, észre sem lehet venni hogy szól valami zene, az egészet háttérzajnak halljuk. A vicc az, hogy amíg nem kezdtem el arra figyelni, hogy milyenek is a zenék, ugye fel sem tüntek, de nem is hiányoztak. Az a néha diszkós, néha metálos nagyon halk zene kellemesen kitölti a sebességváltás közbeni szünetet, amíg nem szól a motor. Erről mást nem lehet mondani.
   Végeredmény: Egyedül hamar unalmasá válik, de többen játszva nagyon szórakoztató. Ha van ismerősöd akivel többször tudnál versenyezni, mindenképpen megér egy próbát. A hangulat nem lesz rosszabb, mint annó a régi játéktermi gépeken.
    Pontok:
                Grafika:  7/10
                Hangok:  4/10
                Játékélmény:  7/10
(multiplayer)

  
                            

Címkék: sega rally

A bejegyzés trackback címe:

https://pspgalery.blog.hu/api/trackback/id/tr12224713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tiffany 2007.11.16. 13:34:15

Lol az a kerék:D

k 2007.11.16. 14:24:37

szerintem ez elég gyenge játék, de azért lehet nosztalgiázni vele......
süti beállítások módosítása